unibet-startpage

Usain Bolt säger att narkotikamissbruk har tarnishing friidrott i flera år

Usain Bolt har sagt att meddelandet att 31 idrottare från OS 2008 har testat positivt för banned substanser efter att deras prover omprövades är “riktigt dåliga nyheter” – och markerar ett annat “grovt” ögonblick för sporten.

Den jamaicanska, som vann guld i 100m och 200m i Peking och London Games, tillade att det var klart att narkotikamissbruk var “något som har Unibet tarnishing sporten i flera år”. Ryssarna förväntas vara bland misslyckade doptest från OS 2008 Läs mer

Bolt insisterade dock på att World Anti-Doping Agency (Wada), som har blivit starkt kritiserad för att misslyckas med att agera när whistleblowersna Yuliya och Vitaly Stepanov skickade organisationen 200 e-postmeddelanden om Unibet systemisk dopning i Ryssland, var uppgift att polisera den internationella konkurrensen. “De gör ett mycket bra jobb med att städa upp sporten,” sa han. “De har bevisat att någon som har lurat, de kommer att fånga.” Bolt, som talade i Prag en dag efter Internationella Olympiska Kommittén (IOC) meddelade att 31 idrottare var inblandade efter 454 prover från OS 2008 blev omprövade, bekräftade att han var nytta igen efter en Unibet skämtsvampskräck.Den 29-årige sprang bara en blygsam 10,05 sekunder över 100m i sin årstid debut på Caymanöarna förra veckan, men sa att han trodde att han kunde köra 9,8 på Golden Spike-mötet i Ostrava i Tjeckien fredag.

“Jag skulle vara väldigt glad med 9,8,” sa han. “Jag känner mig ganska bra, jag tränade igår och allting var bättre.” Bolt har alltid insisterat på att han Unibet online betting erbjudanden skulle gå i pension efter nästa års VM i London, men för första gången dungade han utsikterna till fortsätter utöver 2017. “Jag tänkte alltid att det skulle vara efter världsmästerskapet nästa år men min tränare fortsätter att säga att jag borde sluta säga det,” erkände han. “Om du kunde hitta ett sätt att träna mindre och fortfarande springa fort, skulle jag Energybet bonus stanna väldigt länge.Att resa världen och köra, det är lika roligt, jag gillar det verkligen – men träning blir bara värre. ”

Hans ambitioner, insisterade han, var fortfarande att” gå under 9.10 “för 100m och “Att springa under-19s” för 200m. “Jag tror att allt är möjligt, det är mitt motto.Jag åker dit varje dag med den tanken, “tillade han. “Jag försöker bara att stänga ut det så bra Energybet som möjligt.” Samtidigt har IOC-presidenten Thomas Bach, vägrade dras om huruvida Ryssland ska förbjudas från OS efter New York Times “uppenbarelser att landets anti-doping tjänstemän och federala säkerhetstjänstemän avsiktligt gav idrottare förbjudna ämnen och manipulerade med sina prover vid Vinter OS i 2014 i Sochi för att säkerställa att de inte fångades.

” Jag kommer inte att betygsätta Rysslands chanser “, sa han. “Vi väntar på resultaten från Wada-förfrågan och vi tar våra beslut utifrån Energybet fastställda fakta och måste respektera detta förfarande. Det måste vara ett rättvist och öppet förfarande som måste fastställa fakta. “